Glasvezel buitenaf

Glasvezel in Meierijstad en Sint-Michielsgestel.

Wil je advies waar de glasvezel het beste je gebouw binnen kan komen? Hoe je de hogere snelheid overal in de huis draadloos kunt gebruiken? Hoe je ook andere gebrouwen van de snelle verbinding kunt laten voorzien? Of gewoon welk pakket je moet kiezen en bij wie van de 5 aanbieders? Dan moet je bij ons zijn. Wij komen gratis advies geven op locatie.

Bij Media Solutions zijn we dealer geworden van alle 5 internetaanbieders die meedoen aan het project van Glasvezel buitenaf.

Zowel Solcon, Delta, Caiway, CBizz en W3Serve kunnen we aanbieden. Alle 5 goede aanbieders waarvan 2 op zakelijke klanten gericht zijn. De klant heeft keus en dat is altijd goed. Waarom we dealer zijn geworden is eenvoudig uit te leggen. We zijn gevestigd in Sint-Michielsgestel en hebben al jaren klanten in het buitengebied, zowel zakelijk als particulier, geholpen met beter WiFi en andere IT diensten.

Wat is Glasvezel buitenaf?

Snel internet voor iedereen in Nederland. Dát is de ambitie van Glasverzel buitenaf. Niet alleen in de stad of een bepaalde regio, maar ook in het buitengebied of op het platteland.

Om deze ambitie te realiseren leggen wij grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio’s. En dat is een hele uitdaging. Het buitengebied is rijk aan bomen, snelwegen en spoorbanen. Ook zijn de afstanden in het buitengebied ongeveer 30 keer langer dan in de verstedelijkte gebieden. Dat betekent dat er veel gegraven moet worden.

Om de glasvezelnetwerken te bouwen, is een grote investering nodig. EQT Infrastructure – de investeerder achter Glasvezel buitenaf – draagt het grootste deel bij. Maar ook bewoners wordt gevraagd om een financiële bijdrage. Dat gebeurt in de vorm van een vastrechtvergoeding. Het bedrag wordt naast het abonnement voor televisie, internet en/of telefonie in rekening gebracht. Zij kunnen zich tijdens een glasvezelcampagne van Glasvezel buitenaf hiervoor inschrijven. En wanneer 50% van de adressen in het campagnegebied zich aanmeldt, is de campagne geslaagd en kan er een glasvezelnetwerk aangelegd worden.

Glasvezel buitenaf groeit en is inmiddels actief in zeven provincies. Met 23 succesvolle glasvezelcampagnes hebben al meer dan 70.000 huishoudens en bedrijven in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Brabant de beschikking over toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk. Daarmee is Glasvezel buitenaf op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied.