De smart home wordt in Nederland al enige tijd het huis van de toekomst genoemd. Zo’n huis moet een aantal dingen kunnen, maar moet vooral de bewoner comfort, veiligheid, energiezuinigheid en gemak aanbieden. Te allen tijde – of die gebruiker nou thuis is, of niet. Dat is natuurlijk een beetje vaag, gelukkig zijn die woorden te verklaren. De smart home bevat apparaten die allemaal met elkaar kunnen communiceren via WiFi, Bluetooth of welk ander communicatiemiddel er nog wordt uitgevonden of waar nog aan wordt gewerkt. Natuurlijk kunnen we naast een huis ook andere gebouwen zoals bedrijfspandensmart-home-website smart maken.

Zowel bij nieuwbouw als bij een bestaande woning kunnen we zaken automatiseren. Bij nieuwbouw of een grote verbouwing kunt u, voordat de elektricien aan de slag gaat, vaak nog flink besparen door bijvoorbeeld traditionele dimmers te vervangen voor goedkopere puls schakelaars. Deze kunnen we door middel van een inbouw Smart micro module toch de functie van een dimmer geven. Hierdoor is de verlichting in een keer smart en ook met je telefoon/tablet te bedienen. Een praktisch voorbeeld van wat we dan kunnen is een scene maken die alle verlichting in een keer uitschakelt (handig als je van huis weggaat of gaat slapen) of een scene maken waarbij, als je gaat eten, de verlichting in die ruimte op een bepaalde gedimde stand zet. Sommige systemen meten ook het stroomverbruik wat ook weer extra mogelijkheden opgeleverd. Zo zijn er naast verlichting nog vele andere zaken koppelbaar zoals: audio/video, beveiliging, verwarming, camera’s, gordijnen, zonwering, rookalarm en wateroverlast integreren in een handig bedienbare oplossing.

Bij van Zelst Media Solutions hebben we ervaring met meerdere Domotica systemen en kunnen daardoor objectief uitleggen wat de beste oplossing is voor uw situatie. Maak een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek op locatie.

Van Zelst Media Solutions is aangesloten bij Thuiscomfort.

Meer over een Smart home die met je mee denkt?  klik op deze link

voor slim, veilig en energiebewust wonen

Van inspiratie tot vakkundige installatie bij u thuis