Akoestische aanpassingen in kantoor van PelserHartman

Kantoor PelserHartman, de Gruyterfabriek

In de monumentale Gruyterfabriek zijn veel mooie en creatieve ondernemers gevestigd. Een succesvolle onderneming is PelserHartman. Ze zijn gespecialiseerd in 3D meet- en tekenwerk van bestaande gebouwen, objecten en installaties.

Veel ruimtes in de Gruyerfabriek zijn industrieel ingericht. dus geen systeemplafond en al het leidingwerk zit in het zicht. Prachtig om te zien, maar akoestisch gezien een behoorlijk probleem. Zeker als je prettig wil werken of een ruimte wil hebben waar ook professioneel videoconferencing mogelijk moet zijn.

Samen met akoestisch specialist Mutrox maakten we twee ruimtes helemaal in orde met een Boldz acoustics panelen oplossing. Hierdoor is de galmtijd terug gebracht om rustig te kunnen vergaderen en storingsvrij te kunnen videoconferencen.

In een nieuw kantoor hebben we een wand voorzien van een geluiddempend materiaal met daarop een visual van een pointcloud en  tevens een 65″ beeldscherm gemonteerd. Zo is de ruimte naast visueel mooi ook akoestisch prettig om in te werken.

 

Superdry “Music is a big part of our DNA”

Op 16 September heeft Superdry in Osnabruck Duitsland een bijzondere nieuwe winkel geopend.

20160922_162546

In deze ruim 500m2 winkel hebben ze samen met Van Zelst Media Solutions voor een nieuwe audio opzet gekozen. In Superdry winkels is de muziek een belangrijk onderdeel van de beleving. Sterker nog, dit Engels beursgenoteerd bedrijf zegt zelf: “Music is a big part of our DNA.” Omdat de muziek in Superdry winkels zo prominent aanwezig is (volume is ongeveer 75 decibel), leidt dit bij sommige klanten tot irritaties. Bij Van Zelst Media Solutions hebben we vervolgens samen met partners Mutrox en Bowers & Wilkins een Masterplan gemaakt. Daarin hebben we een optimale luidspreker verdeling gecreëerd in de winkel, waardoor er een gelijkmatig geluidsniveau is in de gehele winkel. Daarnaast is er gekozen voor luidsprekers van Bowers & Wilkins die door hun karakter een zeer natuurlijk en rustig geluid geven, waardoor je niet geïrriteerd raakt door het stevige volume.

20160909_111853
Subwoofers aan het plafond elke verdieping twee stuks. Hierdoor zal de bas als een warme deken zich over de winkel verdelen
Openings dag met DJ
De DJ bij opening winkel maakt er een feestje van.

Het resultaat is verbluffend. De 5 Rotel versterkers die de speakers aansturen zijn per 2 speakers te regelen, waardoor de hele winkel geweldig is in te regelen. Ook de paskamers zijn los regelbaar. Uiteraard is het volume en de muziekkeuze te regelen via een app. De in totaal 40 speaker aansluitpunten zijn een verdubbeling van de normale Superdry winkels met een vergelijkbaar oppervlakte.

Bowers & Wilkins logo

Hier een kleine foto impressie van het project:

.

20160715_113149
Zo zag de winkel er uit bij de start van de verbouwing.
20160916_111024
Gratis vitamin water voor eerste klanten naast de audio kast met Rotel versterkers en Heos bediening.
20160909_105212
Stereo inbouw speaker in paskamers.
Superdry Osnabruck
Na hard werken de openingsdag op 16-9-2016
20160916_094331
Vintage uitstraling door de hele winkel
20160916_094306
Bowers & Wilkins AM1 (één van de 32 stuks) boven de polo’s
20160916_094418
Superdry Sport afdeling
20160908_154358
Dames afdeling op 1ste verdieping, nog voor de kleding binnen was

Paradigit winkel voorzien van streaming audio

Paradigit Heos Amp
Heos by Denon netwerk versterker regeld de muziek in de winkel.
Smart Home Paradigit
Smart Home Demo bij Paradigit Eindhoven

Bij de inmiddels tien keer tot beste Computer Speciaalzaak van Nederland hebben ze in de grootste winkel op de Beemdstraat in Eindhoven inmiddels ook streaming muziek via de Heos AMP in de winkel. De bestaande inbouw luidsprekers worden nu aangestuurd door de 2 x 100W versterker die vanuit smartphone of tablet is te bedienen. Paradigit is al een geruime tijd bezig met Smart Home, op een eenvoudige manier je huis automatiseren. Het met je mobiel de muziek in de winkel regelen hoort daar natuurlijk ook bij.

 

 

Muziek geleverd op Baselworld beurs

In 2015 heeft Van Zelst Media Solutions samen met Invicta Watch Europe de muziek geregeld op de grootste horloge en sieraden beurs ter wereld, de Baselworld beurs. Ook in 2016 zal Media Solutions voor Invicta de Beurstand voorzien van Sonos Play 1 en 5 speakers. Ook hebben we streaming deals kunnen sluiten met de merken S.Coifman en TechnoMarine.

Hardware en remote ondersteuning

Invicta Watch Europe is de officiële distributeur van Invicta horloges voor Europa. Invicta wordt gekenmerkt door haar innovatieve ideeën en uitstekende kwaliteit. Ook dit jaar stonden ze op Baselworld in Zwitserland met een beursstand die voorzien was met Sonos speakers in alle ruimtes. Media Solutions verzorgde de hardware en remote ondersteuning van de apparatuur op de voor Invicta zeer succesvolle beurs.

Vragen of interesse in VZMS?

Heeft u vragen, opmerkingen over dit project? Of heeft u interesse in onze dienstverlening? Neem contact op met Ron van Zelst van VZMS. Wij helpen u graag verder. U kunt ons een e-mail sturen of telefonisch bereiken op nummer: T 040-2319191