Synology heeft op de Cebit drie nieuwe NAS-modellen getoond

De DS215+ en DS715+ zijn beide nas-systemen voor twee schijven. Daarnaast komt Synology met de DS1515 die vijf schijven kwijt kan en vier ethernetpoorten biedt. De DS215+ heeft een dualcore 1,4GHz-processor van Annapurna, een Israëlische chipfabrikant die in januari door Amazon is overgenomen. Er is 1GB ram in de DS215+ aanwezig en er zijn twee gigabit-ethernetpoorten aanwezig, meldt Synology.

Daarnaast toonde Synology de DS715+, een NAS die voorzien is van quadcore-versie van dezelfde Annapurna-soc. Ook is er 2GB werkgeheugen aanwezig. Het systeem kan de opslagcapaciteit van normaliter twee schijven vergroten middels een uitbreidingseenheid die vijf drivebays biedt.

De DS215+ en DS715+ zijn beide nas-systemen voor twee schijven. Daarnaast komt Synology met de DS1515 die vijf schijven kwijt kan en vier ethernetpoorten biedt.

Synology toonde op de beursvloer ook de DS1515. In deze nas kunnen vijf schijven geplaatst worden. Ook dit model heeft een quadcore Annapurna-soc die op 1,4GHz is geklokt. Er zijn vier gigabit-ethernetpoorten aanwezig die volgens de fabrikant gezamenlijk doorvoersnelheden van 404MB/s bij leesacties en 422MB/s bij schrijfacties mogelijk maken. Er zijn twee usb 3.0-aansluitingen aanwezig, terwijl ook dit systeem geschikt is voor de koppeling van uitbreidingsunits: de twee esata-poorten kunnen maximaal vijftien extra drivebays bedienen.