Optimale akoestiek in moderne woning

Veel moderne huizen en kantoren hebben harde wanden en vloeren en kennen veel glas. Deze materialen veroorzaken veel nagalm en opbouwend geluid dat zich door de ruimte blijft verplaatsen. Dit veroorzaakt aantoonbaar irritaties, misverstanden en onnodige vermoeidheid.

KLANTVRAAG
In deze ruime woning in Noord-Brabant leeft, werkt en recreëert een gezin bestaande uit vier personen. Ook ontvangt men graag en regelmatig gasten en de grote open ruimtes lenen zich hier goed voor. De harde vloeren en grote glazen pui en ramen veroorzaken echter veel galm, onrust en een gevoel van ongezelligheid. Ook is het soms lastig om elkaar te verstaan, zeker wanneer er meer mensen tegelijkertijd met elkaar praten. Dat willen de bewoners graag anders.

ONZE OPLOSSING
Akoestische oplossingen als geluidsabsorberende plafonds zijn bij veel mensen wel bekend. Minder bekend maar zeer effectief en op veel plaatsen toepasbaar zijn bijvoorbeeld speciale geluidsabsorberende gordijnen en schilderijen.

Comfort met akoestische wandbekleding. Ledstrips in- of uitschakelen en naar wens onbeperkt in kleur te veranderen en dimmen.

Ron van Zelst, eigenaar van VZMS: ‘We bekijken altijd de woning of het bedrijf ter plaatse om de meest ideale oplossing te vinden en te kunnen adviseren.

Akoestisch materiaal onder de bar in de keuken draagt bij aan een rustige omgeving

Omdat we veel diverse materialen in ons assortiment hebben, kunnen we in overleg met de klant altijd tot een mooie effectieve oplossing komen. Vaak ook nog met gebruik van gerecyclede materialen. Dus een mooie win-win voor comfort, productiviteit en het milieu.’

In deze woning hebben we een combinatie geadviseerd en geïnstalleerd met akoestisch wandmateriaal, geluiddempende materialen bovenop kasten en geluidsabsorberende gordijnen en schilderijen. Door de kwaliteit van de gebruikte materialen ervaren de bewoners de akoestische oplossing zelfs als een extra mooie aankleding van hun woning. Elke vierkante meter akoestisch materiaal, draagt direct bij aan een betere akoestiek.

Akoestisch schilderij creëert beleving en rust

Resultaat: een aangename ruimte met veel comfort waarin een prettig gesprek mogelijk is en die een gevoel van gezelligheid uitstraalt.

Montage van de wanden is gedaan in samenwerking met Wout Straalman Interieurs.